Ab logo
  • Ρεβιθάδα με χταπόδι

Ρεβιθάδα με χταπόδι

Ρεβιθάδα με χταπόδι
Μέτρια
>60'
4/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 500 g ρεβίθια, μουλιασμένα για 8-10 ώρες
  • 1 μεγάλο χταπόδι, καθαρισμένο
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο, καθαρισμένο
  • 1 στικ σέλερι
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 500 g ρεβίθια, μουλιασμένα για 8-10 ώρες
  • 1 μεγάλο χταπόδι, καθαρισμένο
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο, καθαρισμένο
  • 1 στικ σέλερι
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια με το καρότο και το σέλερι, ολόκληρα, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ένα δαφνόφυλλο. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί και βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο και τα υπόλοιπα δαφνόφυλλα. Τοποθετούμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το χταπόδι -χωρίς νερό- μέχρι να μαλακώσει και να κοκκινίσει.

Σουρώνουμε τα ρεβίθια κρατώντας λίγο από το νερό τους. Βγάζουμε το χταπόδι και τεμαχίζουμε τα πλοκάμια του, στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5’. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 2 ½ φλυτζάνια από το νερό τους και αποσύρουμε. Σε μια γάστρα βάζουμε τα ρεβύθια, το χταπόδι, τα κρεμμύδια, τα μπαχάρια, το δενδρολίβανο, τον χυμό από το ένα λεμόνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε τη ρεβιθάδα στους 160οC για 90’. Σερβίρουμε την ρεβιθάδα με λεμόνι και μαύρο πιπέρι.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα,Καθαρά Δευτέρα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο