Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΨητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι
Ab logo
  • Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι

Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι

από τη Food blogger Funky Cook
Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι
Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 τμχ Αχλάδια
  • 100 g Μέλι
  • 100 g Κινόα
  • 80 g Ξηροί Καρποί
  • 400 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό πλήρες
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα
  • 5 τμχ Καρδάμωμο
  • 1 στικ Φυσική Βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού Σπορέλαιο
  • Φρούτα και μέλι
  • 4 τμχ Αχλάδια
  • 100 g Μέλι
  • 100 g Κινόα
  • 80 g Ξηροί Καρποί
  • 400 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό πλήρες
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα
  • 5 τμχ Καρδάμωμο
  • 1 στικ Φυσική Βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού Σπορέλαιο
  • Φρούτα και μέλι

Ας μαγειρέψουμε

Για το ποπ κινόα: Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό την κινόα και την απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσει. Βάζουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα να ζεσταθεί και την αλείφουμε με το σπορέλαιο, προσθέτουμε την κινόα και σιγοψήνουμε μέχρι να αρχίσει η κινόα να παίρνει βαθύ κίτρινο χρώμα και να «σκάει». Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τα ψητά αχλάδια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε σε σκεύος ψησίματος. Προσθέτουμε μέσα στο μέλι τα σποράκια της βανίλιας και 50 ml. ζεστό νερό, περιχύνουμε τα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα σποράκια καρδάμωμο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά τα αχλάδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πιάτο απλώνουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τα ψημένα αχλάδια, την ποπ κινόα, τους ξηρούς καρπούς, φρούτα και μέλι, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Άλλο