Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν
Ab logo
  • Πουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν
  • Πουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν

Πουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν

από τη Food blogger Funky Cook
Ζουμερή Πουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν
Πουτίγκα με Μήλα και Κρουασάν
Εύκολη
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 6 τμχ Κρουασάν βουτύρου
  • 200 g Μήλα
  • 500 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 80 g ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 200 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος
  • 2 τμχ Αυγά
  • 80 g Καστανή ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας Ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα
  • 6 τμχ Κρουασάν βουτύρου
  • 200 g Μήλα
  • 500 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 80 g ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο
  • 200 ml ΝΟΥΝΟΥ Κρέμα Γάλακτος
  • 2 τμχ Αυγά
  • 80 g Καστανή ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας Ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και αφού καθαρίσουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ομοιόμορφα κυβάκια. Σ΄ένα τηγάνι βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα, μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και προσθέτουμε το βούτυρο Σ΄ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και βράζουμε ώστε να ζεσταθεί ελαφρά το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και μέσα τοποθετούμε τα κρουσάν κομμένα σε χοντρές φέτες, προσθέτουμε τα μήλα και περιχύνουμε με το μείγμα με το γάλα. Αφήνουμε τη πουτίγκα για 20’ ώστε ν΄απορροφήσουν τα κρουασάν το μείγμα και κατόπιν ψήνουμε στους 180οC για 35?. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε κόκκινα φρούτα και λίγη κρέμα γάλακτος. Σημειώσεις για τη συνταγή: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από μπαγιάτικα κρουασάν τσουρέκι ή ψωμί. Στην πουτίγκα ταιριάζουν και οι σταφίδες. Επιλέγουμε μήλα που δεν είναι άγουρα και σκληρά

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Άλλο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Μήλα Fuji Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062813
  • Βούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 250g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7234481