Λουκάνικα με αβγά
Μέτρια, 31'- 60'
Πλένετε το λάχανο και το βράζετε ολόκληρο σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6 λεπτά υπολογίζοντας τον χρόνο από την στιγμή του βρασμού. Το βάζετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει καλά. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι, το σέλινο, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι για 5-6 λεπτά. Τα αποσύρετε από την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τους κιμάδες, τον πελτέ τομάτας, το μπέικον, το αβγό, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα σοταρισμένα υλικά. Αναμειγνύετε καλά τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους και προσθέτετε και 4-5 κουταλιές ζωμό κρέατος. Αφού έχει κρυώσει το λάχανο αρχίζετε να το ανοίγετε και να χωρίζετε τα φύλλα από την βάση. Κόβετε και πετάτε τα πιο χονδρά κομμάτια. Παίρνετε ένα ταψί με μικρό βάθος και βουτυρώνετε ελαφρά. Στρώνετε τον πάτο με μια διπλή στρώση λάχανου και αδειάζετε από πάνω την γέμιση. Ισιώνετε με μια σπάτουλα. Καλύπτετε με τριπλή στρώση λάχανου. Χαράζετε την πίτα σε τρίγωνα ακτινωτά κομμάτια.Περιχύνετε με λίγο βούτυρο και με τον χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 1800C για 45 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει. Το κόβετε σε κομμάτια αφού κρυώσει και το σερβίρετε αμέσως με λίγες φέτες λεμονιού.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα