Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια
Ab logo
  • Πενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια

Πενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια

από MISKO
Πενάκι με τομάτες φουρνιστές και φρέσκα κρεμμυδάκια
Εύκολη
1'- 30'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
2 μερίδες
  • 500 g Πενάκι MISKO
  • 3 τομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 10 ελιές ψιλοκομμένες
  • 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 150 g φέτα θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 g Πενάκι MISKO
  • 3 τομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 10 ελιές ψιλοκομμένες
  • 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 150 g φέτα θρυμματισμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Τοποθετούμε τις τομάτες σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξερή ρίγανη και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ελιές και τις ψημένες τομάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη φρέσκια ρίγανη και φέτα θρυμματισμένη.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο