Ας μαγειρέψουμε
Ετοιμάζετε τη σάλτσα μια μέρα πριν. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε, τοματάκια, τοματοπολτέ, πάπρικα, τσίλι, ζάχαρη και αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει. Την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι την επομένη που θα σερβίρετε τις πατάτες. Λίγο πριν από το σερβίρισμα τηγανίζετε τους κύβους πατάτας μέχρι να γίνουν τραγανιστοί. Τους σερβίρετε σε πιατέλα και τρυπάτε έναν - έναν με οδοντογλυφίδα. Τους περιχύνετε με τη σάλτσα, τους πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τους σερβίρετε.