Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαραδοσιακό τσουρέκι, µαστιχωτό
Ab logo
  • Παραδοσιακό τσουρέκι, µαστιχωτό

Παραδοσιακό τσουρέκι, µαστιχωτό

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Παραδοσιακό τσουρέκι, µαστιχωτό
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 100 g. αβγά ολόκληρα (περίπου 2 μεσαία)
  • έτοιμα κόκκινα αυγά (προαιρετικά)
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 100 g. γάλα
  • αβγό, για το άλειμμα
  • 70 g. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο χλιαρό (όχι καυτό)
  • 450 g. αλεύρι για τσουρέκι, κοσκινισμένο
  • 30 g. μέλι
  • 50 g. βούτυρο αγελαδινό, σε θ. δ.
  • 50 g. γάλα
  • 120 g. ζάχαρη
  • 2 g. μαστίχα, σε κόκκους
  • σπόροι από 1 φυσική βανίλια, ή 1 κάψουλα βανιλίνης
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 g. κάρδαμο, σε σκόνη
  • 5 g. μαχλέπι, σε σκόνη
  • 50 g. αλεύρι για τσουρέκι, κοσκινισμένο
  • 45 g. μαγιά νωπή
  • 100 g. αβγά ολόκληρα (περίπου 2 μεσαία)
  • έτοιμα κόκκινα αυγά (προαιρετικά)
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 100 g. γάλα
  • αβγό, για το άλειμμα
  • 70 g. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο χλιαρό (όχι καυτό)
  • 450 g. αλεύρι για τσουρέκι, κοσκινισμένο
  • 30 g. μέλι
  • 50 g. βούτυρο αγελαδινό, σε θ. δ.
  • 50 g. γάλα
  • 120 g. ζάχαρη
  • 2 g. μαστίχα, σε κόκκους
  • σπόροι από 1 φυσική βανίλια, ή 1 κάψουλα βανιλίνης
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 g. κάρδαμο, σε σκόνη