Ας μαγειρέψουμε
• Pancakes: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο από το βούτυρο και 1/3 φλιτζ. από το μείγμα της ζύμης. Συνεχίζουμε με άλλες δύο δόσεις από το μείγμα. Ψήνουμε τα pancakes περίπου για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε με σπάτουλα και από την άλλη, τα αφήνουμε για 2 λεπτά να ψηθούν και τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζουμε το τηγάνι, ρίχνουμε πάλι λίγο από το βούτυρο και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Βγαίνουν περίπου 12 pancakes. • Σάλτσα λευκής σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και, όταν λιώσει, ρίχνουμε και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Αν θέλουμε να σταθεί πάνω στα pancakes, πρέπει να την αφήσουμε να κρυώσει. Αν τη βάλουμε στο ψυγείο και σφίξει, μπορούμε να τη ζεστάνουμε λίγο, για να γίνει πάλι ρευστή σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. • Σερβίρουμε τα pancakes με τη σάλτσα, τα φρούτα του δάσους και τα καρύδια.