Ab logo
  • Μπισκότο Βουτύρου

Μπισκότο Βουτύρου

από Στέλιος Παρλιάρος
Μπισκότο Βουτύρου
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
20 μερίδες
  • 470 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 650 γρ. αλεύρι
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη
  • 470 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 650 γρ. αλεύρι
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη

Ας μαγειρέψουμε

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Πάνω σε μία λαδόκολλα, με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 20 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα. Τα κολλάμε ανά δύο με μαρμελάδα και τα βουτάμε μέχρι τη μέση στη στρωμένη κουβερτούρα. *Εάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια, αφαιρούμε 50 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 50 γρ. κακάο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Άλλη
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 20 μερίδες