Ab logo
  • Mini quiche Loraine με λαχανικά

Mini quiche Loraine με λαχανικά

από MadeWithAB
Mini quiche Loraine με λαχανικά
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 250 g αλεύρι (για τη ζύμη)
  • 125 g βούτυρο κρύο (για τη ζύμη)
  • 1 αβγό χτυπημένο (για τη ζύμη)
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (για τη ζύμη)
  • 1 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 100 g μπουκετάκια μπρόκολο βρασμένα
  • λίγο σχοινόπρασο
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 g edam τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 g αλεύρι (για τη ζύμη)
  • 125 g βούτυρο κρύο (για τη ζύμη)
  • 1 αβγό χτυπημένο (για τη ζύμη)
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (για τη ζύμη)
  • 1 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 100 g μπουκετάκια μπρόκολο βρασμένα
  • λίγο σχοινόπρασο
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 g edam τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

• Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με το βούτυρο. • Ρίχνουμε το αβγό, την παρμεζάνα μαζί με 1 – 2 κ.σ κρύο νερό και ζυμώνουμε για 1–2’. • Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30’. • Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε καλά λαδωμένα φορμάκια για τάρτες. • Σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε τα λαχανικά στον πάτο της ζύμης και περιχύνουμε με το μίγμα αβγών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25’ περίπου. • Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Γαλλική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό