Ab logo
  • Μηλόπιτα με γιαούρτι

Μηλόπιτα με γιαούρτι

Μηλόπιτα με γιαούρτι
Μηλόπιτα με γιαούρτι
Εύκολη
31'- 60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
8 μερίδες
  • 400 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό
  • 500 g μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 160 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 180 g ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός)
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 200 g γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό (για το σερβίρισμα)
  • 1 κ.σ. μέλι (για το σερβίρισμα)
  • τριμμένα καρύδια (για το σερβίρισμα)
  • 400 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό
  • 500 g μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 160 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά
  • 180 g ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • πορτοκάλι (ξύσμα και χυμός)
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 200 g γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό (για το σερβίρισμα)
  • 1 κ.σ. μέλι (για το σερβίρισμα)
  • τριμμένα καρύδια (για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την κανέλα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μια ώρα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε τη μηλόπιτα με καρύδια και γιαούρτι ανακατεμένο με μέλι. Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στη μηλόπιτα και τριμμένα καρύδια

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Όλες οι εποχές
Άλλο