Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο το μπέικον και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και ανακατέβουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατέβουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα. Φρυγανίζουμε λεπτές φετούλες ψωμιού και σερβίρουμε μαζί με τη σούπα σε μπολ ή βαθύ πιάτο. Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε στο κέντρο της σούπας, σε κάθε πιάτο, από μια κουταλιά γιαούρτι.