Σαλάτα Μαρούλι, ρόκα και μαραθόριζα, με καπνιστο σολομό, αβοκάντο,ciboulette και dressing από μαγιονέζα, λεμόνι και άνιθο.
Μέτρια, 31'- 60'
Ξεπαγώνουμε τις αγκινάρες για να μαλακώσουν και να κόβονται σε φέτες. Κόβουμε τις 2 σε λεπτές φέτες και τις άλλες 4 σε 4 κομμάτια. Τις βράζουμε για να μαλακώσουν λίγο, όχι τελείως γιατί θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο δίχως να το μαυρίσουμε. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε. Χτυπάμε το κρέας με τον ειδικό κόπανο και το λεπταίνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Το χωρίζουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα, σε μέγεθος που να μπορούν να γυρίζουν σε ρολά.
Βάζουμε από λίγες φλούδες παρμεζάνας σε κάθε κομμάτι κρέας και από πάνω μοιράζουμε τις λεπτές φετούλες αγκινάρας. Γυρίζουμε το κρέας σε ρολό και στερεώνουμε την άκρη του με οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε έτσι και φτιάχνουμε όλα τα ρολά. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και όταν κάψει ροδίζουμε τα ρολά. Τα σβήνουμε με το λεμόνι.
Βάζουμε τις υπόλοιπες αγκινάρες στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών για να μπορούν να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα ελέγχουμε για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού αν μας αρέσει. Σερβίρουμε στα πιάτα τα ρολάκια μαζί με τις κομμένες αγκινάρες. Τα περιχύνουμε με σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Tip Oι κατεψυγμένες αγκινάρες που διαλέξαμε είναι ένα καταπληκτικό λαχανικό για ένα μαγείρεμα την εποχή που δεν υπάρχουν φρέσκες και όχι μόνο. Απλά θέλουν προσοχή να βράσουν λίγο πριν τις βάλετε μέσα στο ρολό, γιατί το ψήσιμο μέσα στο ρολό δεν τους είναι αρκετό.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα