Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες
Ab logo
  • Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες

από Βίκυ Σμυρλή
Λεμονάτα ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με αγκινάρες
Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μοσχάρι χτυπημένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 6 αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 250 ml ζωμός λαχανικών βιολογικός
  • 50 γρ. φλούδες παρμεζάνας
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μοσχάρι χτυπημένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 6 αγκινάρες κατεψυγμένες
  • 250 ml ζωμός λαχανικών βιολογικός
  • 50 γρ. φλούδες παρμεζάνας
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Ξεπαγώνουμε τις αγκινάρες για να μαλακώσουν και να κόβονται σε φέτες. Κόβουμε τις 2 σε λεπτές φέτες και τις άλλες 4 σε 4 κομμάτια. Τις βράζουμε για να μαλακώσουν λίγο, όχι τελείως γιατί θα ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο δίχως να το μαυρίσουμε. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε. Χτυπάμε το κρέας με τον ειδικό κόπανο και το λεπταίνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε. Το χωρίζουμε σε κομμάτια παραλληλόγραμμα, σε μέγεθος που να μπορούν να γυρίζουν σε ρολά.

Βάζουμε από λίγες φλούδες παρμεζάνας σε κάθε κομμάτι κρέας και από πάνω μοιράζουμε τις λεπτές φετούλες αγκινάρας. Γυρίζουμε το κρέας σε ρολό και στερεώνουμε την άκρη του με οδοντογλυφίδα. Συνεχίζουμε έτσι και φτιάχνουμε όλα τα ρολά. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και όταν κάψει ροδίζουμε τα ρολά. Τα σβήνουμε με το λεμόνι.

Βάζουμε τις υπόλοιπες αγκινάρες στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών για να μπορούν να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Κατά διαστήματα ελέγχουμε για να μην κολλήσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού αν μας αρέσει. Σερβίρουμε στα πιάτα τα ρολάκια μαζί με τις κομμένες αγκινάρες. Τα περιχύνουμε με σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Tip Oι κατεψυγμένες αγκινάρες που διαλέξαμε είναι ένα καταπληκτικό λαχανικό για ένα μαγείρεμα την εποχή που δεν υπάρχουν φρέσκες και όχι μόνο. Απλά θέλουν προσοχή να βράσουν λίγο πριν τις βάλετε μέσα στο ρολό, γιατί το ψήσιμο μέσα στο ρολό δεν τους είναι αρκετό.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

ΑΒ FRESH TO GO Βόειο Μπούτι Φέτες Ελληνικό
~1 κιλ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
1000 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Αγκινάρες Πάτοι Κατεψυγμένοι 400gr
400 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

KNORR ΚΥΒΟΙ ΖΩΜΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (3 LT) 6 ΤΕΜ
60 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
ΑΒ Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
1 κιλ
2
75
Μαϊντανός Βιολογικός Ελληνικός
NATURES PROMISE BIO Μαϊντανός Βιολογικός Ελληνικός
1
68
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
ΑΒ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
1 λιτ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
10
90
Τριμμένο Τυρί Parmigiano Reggiano σε Φλοίδες 130g
REGGIANO Τριμμένο Τυρί Parmigiano Reggiano σε Φλοίδες 130g
130 γρ
4
58

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
32