Ας μαγειρέψουμε
Το μοσχαρίσιο φιλέτο 1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. 2. Σε αντικολλητικό τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε 2 κ/σ ελαιόλαδο, βάζουμε το φιλέτο και το ψήνουμε 2’ από κάθε πλευρά. 3. Κατόπιν, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10-12’ ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. 4. Βγάζουμε το φιλέτο από τον φούρνο και το κρατάμε σκεπασμένο για 10’. 5. Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τα κροστίνι 1. Κόβουμε την μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες (1,5 εκ.), τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. 2. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε στον φούρνο για 6-8’ στους 180ο C. Το σερβίρισμα 1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα σύκο με τη μουστάρδα ολικής και αλείφουμε τα κροστίνι. 2. Ακουμπάμε επάνω τους μια φέτα μπρι και φέτες από το μοσχαρίσιο φιλέτο. 3. Σερβίρουμε τα κροστίνι πασπαλισμένα με το φρέσκο εστραγκόν. Tips: -Εκτός από εστραγκόν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δενδρολίβανο ή θυμάρι -Μπορούμε να προσθέσουμε στα κροστίνι και baby φύλλα ρόκας