Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚροκέτες Πατάτας με τέσσερα τυριά
Ab logo
  • Κροκέτες Πατάτας με  τέσσερα τυριά

Κροκέτες Πατάτας με τέσσερα τυριά

από Πηγή maggicooking.gr
Κροκέτες Πατάτας με  τέσσερα τυριά
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • Αλάτι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πράσαψιλοκομμένα
  • 2 κομμένεςσε φέτες μελιτζάνες
  • 3 καρότα κομμένασε φέτες
  • 2 κολοκύθια κομμένασε φέτες
  • 4 πατάτες κομμένεςσε φέτες
  • 250 γρ πουρέ Πατάτας (1 συσκευασία των 250γρ)
  • 100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε πούδρα
  • 50 γρ. τσενταρ τριμμένο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • 1 ml γάλα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • Αλάτι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια πράσαψιλοκομμένα
  • 2 κομμένεςσε φέτες μελιτζάνες
  • 3 καρότα κομμένασε φέτες
  • 2 κολοκύθια κομμένασε φέτες
  • 4 πατάτες κομμένεςσε φέτες
  • 250 γρ πουρέ Πατάτας (1 συσκευασία των 250γρ)
  • 100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε πούδρα
  • 50 γρ. τσενταρ τριμμένο

Ας μαγειρέψουμε


1.Βάλτε το γάλα, την κρέμα και τα τυριά σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά.
2.Όταν πάρει βράση αποσύρετε από την εστία και προσθέστε το μίγμα για τον πουρέ πατάτας MAGGI.
3.Δοκιμάστε το αλάτι και ρίξτε τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του πουρέ.
4.Σε τρία διαφορετικά μπολάκια ρίξτε το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά. Χτυπήστε τα αυγά με ένα πιρούνι και ξεκινήστε να δημιουργείτε μικρές κροκέτες με τα χέρια σας.
5.Περάστε πρώτα από το αλεύρι, τινάξτε καλά και στη συνέχεια από το αυγό και την φρυγανιά.
6.Απλώστε τις σε ένα δίσκο και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
7.Είναι πολύ σημαντικό να τηγανίζετε σε μικρές δόσεις για να μην πέφτει η θερμοκρασία στο λάδι, διότι όσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται για να τηγανιστούν τόσο πιο πιθανό είναι το να ανοίξουν οι κροκέτες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
8.Μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστές.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307