Ας μαγειρέψουμε
• Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το κάρδαμο και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
• Χτυπάμε το βούτυρο και το μείγμα της ζάχαρης στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψει καλά το βούτυρο. Προσθέτουμε έπειτα τα αυγά ένα ένα χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ.
• Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το φουντούκι και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και σταματάμε το χτύπημα.
• Κάνουμε τη ζύμη μια πλακέ λωρίδα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε ψυγείο για 45’, να ξεκουραστεί.
• Έπειτα τη βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κουλουράκια.
• Στρώνουμε 2 λαμαρίνες με λαδόκολλα, βάζουμε μέσα τα κουλουράκια,
και με ένα ένα πινέλο αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με επιπλέον φουντούκι χοντροσπασμένο.
• Ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για περίπου 15-20’, μέχρι να ροδίσουν.