Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚουλουράκια µε καφέ και φουντούκι
Ab logo
  • Κουλουράκια µε καφέ και φουντούκι

Κουλουράκια µε καφέ και φουντούκι

από AB FOODSTORIES
Κουλουράκια µε καφέ και φουντούκι
Εύκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 κ. γ. καφέ στιγμιαίο, σε σκόνη
  • 2 g. κάρδαμο
  • 165 g. ζάχαρη άχνη
  • 510 g. αλεύρι μαλακό και 10 γρ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα μαζί
  • 225 g. βούτυρο αγελαδινό
  • 110 g. αβγά (περίπου 2 αβγά, μεγάλα)
  • 100 g. φουντούκι, χοντροσπασμένο
  • αβγό, για άλειμμα
  • 4 κ. γ. καφέ στιγμιαίο, σε σκόνη
  • 2 g. κάρδαμο
  • 165 g. ζάχαρη άχνη
  • 510 g. αλεύρι μαλακό και 10 γρ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα μαζί
  • 225 g. βούτυρο αγελαδινό
  • 110 g. αβγά (περίπου 2 αβγά, μεγάλα)
  • 100 g. φουντούκι, χοντροσπασμένο
  • αβγό, για άλειμμα

Ας μαγειρέψουμε

• Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε τον καφέ, τη ζάχαρη και το κάρδαμο και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη. • Χτυπάμε το βούτυρο και το μείγμα της ζάχαρης στο μίξερ με το φτερό μέχρι να αφρατέψει καλά το βούτυρο. Προσθέτουμε έπειτα τα αυγά ένα ένα χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ. • Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το φουντούκι και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και σταματάμε το χτύπημα. • Κάνουμε τη ζύμη μια πλακέ λωρίδα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε ψυγείο για 45’, να ξεκουραστεί. • Έπειτα τη βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κουλουράκια. • Στρώνουμε 2 λαμαρίνες με λαδόκολλα, βάζουμε μέσα τα κουλουράκια, και με ένα ένα πινέλο αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με επιπλέον φουντούκι χοντροσπασμένο. • Ψήνουμε στο φούρνο στους 170°C για περίπου 15-20’, μέχρι να ροδίσουν.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Άνοιξη
Γλυκό