Ab logo
  • Κοσμίρι Ηπείρου

Κοσμίρι Ηπείρου

Κοσμίρι Ηπείρου
Εύκολη
>60'
5/5

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
10 μερίδες
  • 300 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 g φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 g κεφαλοτύρι, τριμμένο (ή γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα)
  • 150 g βούτυρο
  • 400 ml γάλα
  • 3 αβγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 Επιπλέον γάλα
  • 1 Επιπλέον αβγό
  • 30 Επιπλέον ελαιόλαδο
  • 300 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 g φέτα, θρυμματισμένη
  • 150 g κεφαλοτύρι, τριμμένο (ή γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα)
  • 150 g βούτυρο
  • 400 ml γάλα
  • 3 αβγά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 Επιπλέον γάλα
  • 1 Επιπλέον αβγό
  • 30 Επιπλέον ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε

1. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, ενώ με το υπόλοιπο καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μεγάλου ταψιού. 2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά (γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά). 3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ρευστό χυλό. 4. Τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα. 5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το επιπλέον αβγό, το ελαιόλαδο και το γάλα, και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας. 6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για περίπου 45’, στις αντιστάσεις. 7. Το Κοσμίρι πρέπει να είναι λεπτό και τραγανό!

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Πίτσα/Πίτα