Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ
Ab logo
  • Κις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ

Κις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ

από τη Food blogger Funky Cook
Κις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 150 g NOYNOY Βούτυρο
  • 275 g Aλεύρι μαλακό
  • 110 g Aλεύρι
  • 40 g Kαλαμποκάλευρο
  • 1 τμχ. Kρόκος αυγού
  • 50 ml Παγωμένο νερό
  • 1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Αλάτι
  • 200 g Στραγγιστό Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Πλήρες
  • 150 g NOYNOY Gouda τριμμένο
  • 2 g ΝΟΥΝΟΥ Emmental τριμμένο
  • 2 τμχ. Πράσα ψιλοκομμένα
  • 150 g Ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 120 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 1,5 κουτ. γλυκού Μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. Σούπας Ελαιόλαδο
  • 2 τμχ. Αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού Θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 g NOYNOY Βούτυρο
  • 275 g Aλεύρι μαλακό
  • 110 g Aλεύρι
  • 40 g Kαλαμποκάλευρο
  • 1 τμχ. Kρόκος αυγού
  • 50 ml Παγωμένο νερό
  • 1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Αλάτι
  • 200 g Στραγγιστό Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Πλήρες
  • 150 g NOYNOY Gouda τριμμένο
  • 2 g ΝΟΥΝΟΥ Emmental τριμμένο
  • 2 τμχ. Πράσα ψιλοκομμένα
  • 150 g Ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 120 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 1,5 κουτ. γλυκού Μουστάρδα Dijon

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ ανακατευουμε το αλεύρι και το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά ώστε να πάρουμε ένα τριφτό μίγμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη με πλάστη. Κατόπιν την απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών. Κάνουμε μερικές τρύπες στην ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10’ στους 175ο C. Σωτάρουμε τα πράσα και το μπέικον με το ελαιόλαδο, τα μεταφέρουμε σ΄ενα μπωλ και μόλις κρυώσουν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνου και ρίχνουμε τη γέμιση, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Άλλο