Ab logo
  • Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Καρυδόπιτα
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4 ασπράδια αβγού
  • 50 γρ. αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 4 ασπράδια αβγού

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη φρυγανιά και το κακάο και τα αδειάζουμε στο μίγμα των κρόκων. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη ώσπου να γίνει μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μίγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη. Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με άγλυκη κρέμα σαντιγί.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες