Ας μαγειρέψουμε
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. Όταν ρίξουμε όλη τη ζάχαρη και πάρει σκούρο ξανθό χρώμα,ρίχνουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμμάτων έτσι ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Ανακατεύουμε έως ότου ανακατευτούν καλά με την καραμέλα, αλλά προσέχουμε να μην μείνουν πολύ και η καραμέλα πικρίσει. Τα απλώνουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα ή σε μία επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε νακρυώσουν πολύ καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, κατεβάζουμε και ανακατεύουμεσυνεχώς έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 30°C (δηλαδή όταν δοκιμάζουμε στα χείλη πρέπει να είναι κρύα). Σπάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια, τα βουτάμε στη σοκολάτα καιτα τοποθετούμε σε μία λαδόκολλα. Αφήνουμε έως ότου η σοκολάτα παγώσει εκτός ψυγείου.