Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚαλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές
Ab logo
  • Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές

από AB FOODSTORIES
Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και ελιές
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 μεγάλα καλαμάρια (ή 8 μικρότερα), καθαρισμένα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 1 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μεγάλα καλαμάρια (ή 8 μικρότερα), καθαρισμένα
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 1 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρoυμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε 400 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το πλιγούρι και τις ελιές. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το πλιγούρι για 10-20 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας του), μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό και να μαλακώσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα του πλιγουριού, από το άνοιγμα της πλευράς των πλοκαμιών. Προσέχουμε να μην ξεχειλίσουν, γιατί το πλιγούρι θα φουσκώσει λίγο ακόμη και θα σκάσουν τα καλαμάρια. Κλείνουμε το κάθε άνοιγμα με δύο οδοντογλυφίδες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Σε ένα μέτριο ταψί αραδιάζουμε τα καλαμάρια, το ένα δίπλα στο άλλο, και σκορπίζουμε ανάμεσά τους τα ντοματίνια. Βάζουμε και τη δάφνη, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και J14τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Τα ντοματίνια θα βγάλουν τους χυμούς τους και θα δώσουν στο φαγητό την απαραίτητη υγρασία για τη σάλτσα, αλλά, αν δούμε ότι απορροφούνται εντελώς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καλοκαιρινό Γεύμα,Καθαρά Δευτέρα,Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

Καλαμάρια Ολόκληρα Κατεψυγμένα Ινδίας 850gr
ΑΒ Καλαμάρια Ολόκληρα Κατεψυγμένα Ινδίας 850gr
850 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
4
67
Κρεμμυδάκια Χλωρά 140g
ΑΒ Κρεμμυδάκια Χλωρά 140g
0
99
Πλιγούρι Μακεδονίας 500 gr
ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Πλιγούρι Μακεδονίας 500 gr
500 γρ
2
95
Ελιές Καλαμών 200g
XENIA Ελιές Καλαμών 200g
200 γρ
3
36
Άνηθος Ψιλοκομμένος Κατεψυγμένος 50g
ΑΒ Άνηθος Ψιλοκομμένος Κατεψυγμένος 50g
50 γρ
1
40
Τοματίνια Βελανίδι Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά 250gr
NATURES PROMISE BIO Τοματίνια Βελανίδι Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά 250gr
250 γρ
3
30
Δάφνη Αποξηραμένη 12g
ΑΒ Δάφνη Αποξηραμένη 12g
12 γρ
0
70

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
ΑΒ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
1 λιτ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
11
50
Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
ΑΒ Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
1 κιλ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • household-basket.external.861a8d38.svg
0
80
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
MC CORMICK Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
35 γρ
5
23
Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69