Ας μαγειρέψουμε
Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρoυμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε 400 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το πλιγούρι και τις ελιές. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το πλιγούρι για 10-20 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας του), μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό και να μαλακώσει. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα του πλιγουριού, από το άνοιγμα της πλευράς των πλοκαμιών. Προσέχουμε να μην ξεχειλίσουν, γιατί το πλιγούρι θα φουσκώσει λίγο ακόμη και θα σκάσουν τα καλαμάρια. Κλείνουμε το κάθε άνοιγμα με δύο οδοντογλυφίδες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C και ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Σε ένα μέτριο ταψί αραδιάζουμε τα καλαμάρια, το ένα δίπλα στο άλλο, και σκορπίζουμε ανάμεσά τους τα ντοματίνια. Βάζουμε και τη δάφνη, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και J14τα ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Τα ντοματίνια θα βγάλουν τους χυμούς τους και θα δώσουν στο φαγητό την απαραίτητη υγρασία για τη σάλτσα, αλλά, αν δούμε ότι απορροφούνται εντελώς τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.