Ας μαγειρέψουμε
Βάζουμε σε ψηλό ποτήρι τη μία μπάλα γρανίτας, προσθέτουμε τα 2 φύλλα μέντας και τις φέτες λάιμ και στη συνέχεια προσθέτουμε και τη δεύτερη μπάλα γρανίτας. Περιχύνουμε με το ρούμι, συμπληρώνουμε με σόδα και προσθέτουμε και τα άλλα 2 φύλλα μέντας. Γρήγορη γρανίτα λεμόνι • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε 500 ml νερό με 100 γρ. ζάχαρη και, μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε σκεύος με καπάκι και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ώστε να παγώσει. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, το σπάμε σε κομμάτια και πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ξαναβάζουμε το μείγμα γρανίτας στο σκεύος και πάλι στην κατάψυξη να παγώσει. Κόβουμε τη γρανίτα με σκουπ παγωτού και σερβίρουμε.