Ας μαγειρέψουμε
• Αλαπιπερώνουμε τις γαρίδες.
• Παίρνουμε 3 μπολ και στο πρώτο ανακατεύουμε το σουσάμι και το μαυροσούσαμο. Στο δεύτερο βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με πιρούνι, ενώ στο τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι.
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
• Πανάρουμε τις γαρίδες, πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος τις περνάμε από τα σουσάμια φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
• Τις τηγανίζουμε για 2-3’, μέχρι το σουσάμι να ροδίσει, αλλά να μην καεί.
• Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και φτιάχνουμε τη σάλτσα. Απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μια λαμαρίνα, τις λαδώνουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
• Τις ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 8-10’, μέχρι να μαυρίσουν, ενώ τις γυρίζουμε ενδιάμεσα ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε από το φούρνο και με λαβίδα τις βάζουμε σε μια σακούλα τροφίμων, έτσι όπως είναι καυτές. Κλείνουμε καλά τη σακούλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
• Τις αφαιρούμε από τη σακούλα και τις καθαρίζουμε από την φλούδα τους, το κοτσάνι και τους σπόρους και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις λιωμένες πιπεριές, την πολτοποιημένη τομάτατομάτα, το τσίλι, το σκόρδο, τον πελτέ, την πάπρικα και αλατίζουμε. Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20’ σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή, με τις γαρίδες.
`