Ab logo
  • Φάβα με θράψαλα

Φάβα με θράψαλα

από AB Foodstories
Η Φάβα Λάρισας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» είναι φάβα από λαθούρι, που ευδοκιμεί σε περιοχές όπως η Λάρισα, με ζεστό, μεσογειακό κλίμα. Στην περιοχή αυτή οι τοπικές συνθήκες είναι ιδανικές και παράγουν έναν καρπό ιδιαίτερα νόστιμο, με έντονη γήινη γεύση. Έναν καρπό βραστερό, που δίνει απολαυστικά βελούδινη φάβα.
Φάβα με θράψαλα
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 800 g θράψαλα νωπά ελληνικά «AB Fresh to go», κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μελάνι σουπιάς, προαιρετικά, (για το λαδολέμονο)
  • 40 ml χυμός από πορτοκάλια Λακωνίας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το λαδολέμονο)
  • 30 ml χυμός λεμονιού (για το λαδολέμονο)
  • 60 ml ελαιόλαδο (για το λαδολέμονο)
  • 1 κ.γ. μέλι Θάσου «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το λαδολέμονο)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη (για το λαδολέμονο)
  • 250 g φάβα Λάρισας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο (για τη φάβα)
  • 2 καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα (για τη φάβα)
  • αλάτι (για τη φάβα)
  • πιπέρι (για τη φάβα)
  • 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για τη φάβα)
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού (για τη φάβα)
  • 4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη (τα φύλλα), ψιλοκομμένα (για τη φάβα)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα και ανακατεμένα με φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο (για το σερβίρισμα)
  • 800 g θράψαλα νωπά ελληνικά «AB Fresh to go», κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μελάνι σουπιάς, προαιρετικά, (για το λαδολέμονο)
  • 40 ml χυμός από πορτοκάλια Λακωνίας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το λαδολέμονο)
  • 30 ml χυμός λεμονιού (για το λαδολέμονο)
  • 60 ml ελαιόλαδο (για το λαδολέμονο)
  • 1 κ.γ. μέλι Θάσου «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για το λαδολέμονο)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη (για το λαδολέμονο)
  • 250 g φάβα Λάρισας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο (για τη φάβα)
  • 2 καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα (για τη φάβα)
  • αλάτι (για τη φάβα)
  • πιπέρι (για τη φάβα)