Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο
Ab logo
  • Χταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο

Χταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Χταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1 μεγάλο κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο
  • 1 χταπόδι φρέσκο
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 6 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο
  • 1 χταπόδι φρέσκο
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 6 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε

Βάζετε το χταπόδι που έχετε πλύνει και καθαρίσει σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με ένα φύλλο δάφνης και 2-3 κόκκους πιπέρι, χωρίς καθόλου νερό (συμπληρώστε μόνο αν χρειαστεί). Σκεπάζετε και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά, έτσι ώστε το χταπόδι να βγάλει τα δικά του υγρά. Ετοιμάζετε τρία μεγάλα τριπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζετε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας το χταπόδι, σκορπάτε 4-5 σκελίδες ακαθάριστο σκόρδο, μια κουταλιά μέλι, δυο κουταλιές μπαλσάμικο, μια κουταλιά από το ζωμό που έβγαλε το χταπόδι στο τηγάνι, ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τη λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρά φάκελα. Τα δένετε με ένα σπάγγο κουζίνας και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Νηστίσιμα
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • 7068197
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248