Ας μαγειρέψουμε
Χτυπάμε στο μπλέντερ πρώτα 2 μέτριατα κολοκυθάκια, 60 mlτο ελαιόλαδο και 1 σκελίδατο σκόρδο.
Προσθέτουμε 120 mτονl χυμό λεμονιού, 3/4 φλ.το σουσάμι, 1/2 φλ.το ταχίνι, το 1/4 κ. γ. πιπέρι καγιέν, 1 κ. γ.την πάπρικα καπνιστή, 1 κ.γ.το κύμινο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε 1-2τα παντζάρια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες τύπου τσιπς με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.στον. χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε μαζί.