Ας μαγειρέψουμε
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, το βράζουμε για 5’ και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 8-10’.
Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Προσεκτικά προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε φόρμα και αφήνουμε τον χαλβά να σταθεί τουλάχιστον για 60’ ή και περισσότερο.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στον χαλβά ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, λεμόνι ή περγαμόντο.