Ab logo
  • Χαλβάς με ινδοκάρυδο

Χαλβάς με ινδοκάρυδο

Χαλβάς με ινδοκάρυδο
Εύκολη
31'- 60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
8 μερίδες
  • 150 g σιμιγδάλι χοντρό
  • 150 g σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 g ινδοκάρυδο
  • 120 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 50 g ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα στη μέση
  • 200 g ζάχαρη
  • 200 g μέλι
  • 850 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 150 g σιμιγδάλι χοντρό
  • 150 g σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 g ινδοκάρυδο
  • 120 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 50 g ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα στη μέση
  • 200 g ζάχαρη
  • 200 g μέλι
  • 850 ml νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, το βράζουμε για 5’ και αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 8-10’.

Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Προσεκτικά προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε φόρμα και αφήνουμε τον χαλβά να σταθεί τουλάχιστον για 60’ ή και περισσότερο.

Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στον χαλβά ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, λεμόνι ή περγαμόντο.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Νηστίσιμα
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό