Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε με ψαλίδι της κουζίνας κάθε αγκινάρα οριζόντια στη μέση για να αφαιρέσετε τα εξωτερικά φύλλα. Αφαιρείτε και τα εσωτερικά φύλλα και το χνούδι και σχηματίζετε μια κούπα. Την τρίβετε με αλάτι και λεμόνι να μην μαυρίσει και την ρίχνετε στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε έτσι με όλες τις αγκινάρες και τις βράζετε σε νερό με αλάτι και λίγο λεμόνι. Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει για 4-5 λεπτά. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις αποφλοιώνετε και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τις γαριδούλες, τα κυβάκια πατάτας και τομάτας και την κάπαρη και τα αναμειγνύετε όλα μαζί. Στραγγίζετε τις αγκινάρες από το νερό τους, τις γεμίζετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε και τις πασπαλίζετε με άνηθο ή άλλο μυρωδικό που σας αρέσει. Τις σερβίρετε σαν ορεκτικό μαζί με ελιές, σφιχτά βρασμένα αβγά, ελαιόλαδο και ψωμί χωριάτικο.