Ας μαγειρέψουμε
• Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο, να ροδίσει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα με όλα του τα ζουμιά. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 1½ ώρα ή μέχρι να γίνει, με κλειστό καπάκι. Δεν χρειάζεται έξτρα νερό, γιατί είναι με φρέσκια ντομάτα, αλλά, αν δούμε ότι στεγνώνει, προσθέτουμε λίγο. Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό χοντροκομμένο και αποσύρουμε από τη φωτιά. • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις χαράζουμε διαγωνίως στο εξωτερικό τους με ένα μαχαίρι, χωρίς να τρυπήσουμε τη σάρκα. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε καλά και είτε τις τηγανίζουμε είτε τις ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο, αλειμμένες καλά με ελαιόλαδο, στους 170°C, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. • Τις αναποδογυρίζουμε μέσα στο ταψί και τις γεμίζουμε με το μαγειρεμένο μοσχάρι. Από πάνω μοιράζουμε τα τυριά και στρώνουμε τις ντομάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.