Διατροφή παιδιών και εφήβων
Η σχολική ηλικία σηματοδοτεί μια από τις κρισιμότερες περιόδους της ζωής, καθώς σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία μας. Είναι ιδιαίτερα απαιτητική λόγω της σωματικής ανάπτυξης αλλά και των σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Έτσι, το διαιτολόγιο των μαθητών θα πρέπει να περιέχει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, στα πλαίσια της ισορροπημένες διατροφής, με καθημερινή κατανάλωση, προιόντων δημητριακών (κατά προτίμηση ολικής άλεσης), φρούτων και λαχανικών (με έμφαση στην ποικιλία χρωμάτων), γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Επιπλέον, οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτελέσουν εύκολα και θρεπτικά σνακ για τους μαθητές, ενώ η κατανάλωση οσπρίων, ψαριών και θαλασσινών μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πρωτείνες για τον οργανισμό τους, εξίσου με τα αυγά, τα πουλερικά και τα κόκκινα κρέατα.