Παραδοσιακά, χειροποίητα και αργοψημένα παξιμαδάκια. Οι διαδικασίες αργής ωρίμανσης και αργής ξήρανσης, και οι επιλεγμένες ποικιλίες αλεύρων ολικής αλέσεως σίτου και κριθαριού από τις οποίες φτιάχνονται, χαρίζουν στα κριθαρένια παξιμαδάκια ιδιαίτερη νοστιμιά και μοναδικά αρώματα. Έχουν μόνο 1,8% λιπαρά και μια μερίδα (δηλαδή 3 παξιμαδάκια) έχει τη μισή ποσότητα αλατιού από ό,τι έχει αναλογικά μια μερίδα ψωμί, ενώ καλύπτει σχεδόν το 1/3 (26%) των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες. Είναι ιδιαίτερα χορταστικά και εύπεπτα, αφού οι φυτικές ίνες σε συνδυασμό με τη σκληρή τους υφή διατηρούν σε σχετικά υψηλό επίπεδο τον κορεσμό. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε κριθάρι τα καθιστά ιδιαίτερα ευεργετικά για την καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ είναι πιο πλούσια σε β-γλυκάνες και ανόργανα συστατικά έναντι των απλών προϊόντων ολικής αλέσεως. Θεωρούνται ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν απώλεια σωματικού βάρους ή ακολουθούν μια ισορροπημένη θερμιδικά και υγιεινή διατροφή. Η γεύση τους είναι τόσο πλούσια που μπορείτε να τα απολαύσετε ακόμα και σκέτα, ή να τα συνδυάσετε, απογειώνοντας κάθε γεύμα της ημέρας.